Povodom 240. godišnjice postojanja i proizvodnje, F. DICK je plasirao na tržište ograničenu količinu od samo 500 komada oštrača noževa 7 5863 30, a 4 komada čekaju kupce u Hrvatskoj.

Hrastova ručka u povijesnog dizajna, udobno sjedi u ruci, a posebni DICKORON sapphire rez omogućava svilenkasto mekano brušenje vaših noževa..

Povijest tvrtke Friedr. Dick počela je davne 1778. godine, kad je tvrtka osnovana kao radionica za izradu turpija u južno-njemačkom gradu Esslingenu, tvrdila je da podupire kvalitetnu izradbu u Njemačkoj i ostatku svijeta – a taj je cilj postignut. Kao rezultat toga, seljački obrtnički dućan postao je inovativna industrijska tvrtka sa sjedištem u Deizisau i ostala vjerna svojim korijenima unatoč svjetskom uspjehu.

Godine 2018. društvo Friedr. Dick proslavilo je svoju 240. godišnjicu. 145 godina iskustva u proizvodnji oštrača čini Friedr. Dick apsolutnim profesionalcem na području brušenja i oštrenja. Proizvodnja, koja se sastoji od tradicionalnog ručnog rada i moderne tehnologije, odlučujući je čimbenik visoke kvalitete, funkcionalnosti i performansi povezanih s ovim “Made in Germany” oštračima. Friedr Dick prigodom 145. godišnjice proizvodnje oštrača i 240. godišnjice od osnutka tvrtke, nudi posebni model – ograničenog izdanja.